Γλουτένη Κοιλιοκάκη και το Τεστ Δυσανεξίας

Tι είναι η γλουτένη

Τα περισσότερα λευκά αλεύρια περιέχουν δύο πρωτεΐνες, τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη. Όταν προστεθεί νερό στο αλεύρι, οι δύο πρωτεΐνες ενώνονται και σχηματίζουν μια ελαστική μάζα πρωτεϊνών που ονομάζεται γλουτένη.
Ένα βασικό ιδίωμα της γλουτένης είναι ότι παγιδεύει τον αέρα και φουσκώνει σαν μπαλόνι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φουσκώνει το ψωμί. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι ότι η γλουτένη μοιάζει με ένα αληθινό μπαλόνι που φουσκώνει, φουσκώνει και ξαναφουσκώνει με αέρα και δεν… σπάει με τίποτα.
Δείτε στο You Tube σχετικό video. Εδώ…

Γλουτένη και κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη δεν είναι δυσανεξία σε γλουτένη. Είναι

To see the full content, share this page by clicking one of the buttons below

Leave a Reply