Τα συναισθήματα επηρεάζουν την γεύση;

Τα συναισθήματα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις διάφορες γεύσεις και μειώνουν την ικανότητα «καταγραφής» στον εγκέφαλό μας της ποσότητας του λίπους που καταναλώνουμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wuerzburg, στη Γερμανία, και το Πανεπιστήμιο Rutgers, στο Νιου Τζέρσι, διαπίστωσαν ότι χαρά και θλίψη αλλάζουν την αντίληψη των γεύσεων, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να παρατηρούνται στις πικρές, στις γλυκές και στις ξινές γεύσεις.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές τους να δοκιμάσουν μια σειρά από κρεμώδη ροφήματα, με διαφορετική γεύση και περιεκτικότητα σε λίπη, και να βαθμολογήσουν τη γεύση τους αλλά και το πόσο «λιπαρά»

To see the full content, share this page by clicking one of the buttons below

Leave a Reply